Categorieën
beeld erger tekst

Aldus uw struikelende bruid

 

 

snorkel dichters
vent uw katjes uit
show uw kroost
en vier uw fruit

haat uw haat
en schiet uw kluit
wees te laat
wanneer de buit

van vrienden wordt verkocht
waar de noodklok luidt
eet men varens
drinkt beschuit

kucht u nog wat na
geen nood het kost geen duit
voor wie liever grienen blijft
is er immer nog wat fruit

Door Adriaan Krabbendam

Adriaan Krabbendam (Tunis, 1955) is antiquary, profound sleeper, doctor of the unknown, coachman of relations between the chthonic and the restricted human role in disasters, beachcomber laureate, firm simpleton, now and at the hour of our death, factotum of cities and landscapes, world without end

Één reactie op “Aldus uw struikelende bruid”

Hoewel het rijmen hier niet ten volle lukt, is het gedicht enorm geslaagd. Een lesje leren de sonnettenbakkers hier hoe dan ook niet uit. Voor hen is het mislukt. Naar het schijnt maar het zal mij worst wezen mag je een gedicht niet naar inhoud lezen. Ik lees een gedicht naar taal, trala

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *