Categorieën
erger

Facebook is a tool, not a massage

Facebook is a tool, not a massage

 

Vanmorgen vroeg ging mijn vrouw
naar het RIJKS MUSEUM.
Toen zij vertrok wist ik wat me te doen stond.
Ik schilder ‘s morgens het trapgat.
‘s Middags doe ik de badkamer.

12 Uur was het trapgat klaar.
Ik dacht na twee boterhammen
met Langres stinkkaas:
Wat leer je nu van lakken?
( jee)
Je zet altijd alles in hoogglans: JA
Lak is een uitroepteken in verf: JA
Zet dat dan minstens in perspectief: JA
Alles voor de mensen: JA

Een beetje hier, een beetje daar.
Dat is allemaal heel abstract voor 
ieder die het trapgat niet snapt.

Na 4 uur lakken was de badkamer klaar.
Precies vijf uur ging ik de keuken in

omdat er ook gegeten moet worden
wanneer de vrouw thuiskomt
uit het RIJKS MUSEUM.

Ik was daar één keer.
In het Rijksmuseum.

Toen ik zeven was.
Heb toen alles gezien.

Ik vroeg mijn vrouw vanmorgen
wat foto’s te maken.
Van Bethsabe zeker vroeg ze, 
Ja van die graag zei ik.

 NB: een hele rode kool is een pan vol.
Een halve rode kool invriezen gaat niet.
Wanneer je gehaktballen draait
leg ze dan nog even in de ijskast.
Dan bakken ze daarna mooi rond.

4 reacties op “Facebook is a tool, not a massage”

Het is een naam; het rijksmuseum heeft daar zelf voor gekozen. Onzinnig en dom inderdaad. Ik schrijf het niet voor niets precies zoals zij het zelf graag zien met hoofdletters en al. Het is scherts. Wie zegt dat een naam verkeerd geschreven is?

De vraag wie zegt dat een naam verkeerd geschreven is, is niet relevant. Een antwoord op die vraag nog minder. Rijksmuseum schrijf je in een woord, anders begin je te rommelen zoals die lieden van het museum nu dus doen. Het groene boekje is uiteraard een referentie, naast de hele woordenschat zoals die al decennia bestaat. Je hebt gelijk dat je dit aanklaagt, het is godgeklaagd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.