Categorieën
tekst

Un mot pourrait suffire pour passer – Soms volstaat een enkel woord

Enkel dichters kennen me.

Ze leven behoorlijk ellendig

en verdienen me aldus.  

Passe-moi un mot

pour que je passe.

 

Inutile de demander,

ni d’insister,

je suis secret

connu des seuls poètes.

 

Ils vivent leur misère

et méritent qu’ils me possèdent.

 

Demandez à Kamal

où je me trouve,

il trouvera bien.

Wachtwoord, geef me

je woord, ik wil hierdoor.

 

Je hoeft me niets te vragen

noch aan te dringen,

ik ben geheim.

Enkel dichters kennen me.

 

Ze leven behoorlijk ellendig

en verdienen me aldus.

 

Vraag het Kamal,

waar ik me bevind.

Hij vindt me wel.

Door Marc Tiefenthal

Pom Wolf op pomgedichten.nl: "als de tief niet aan een wedstrijd meedoet schrijft hij ineens in helder kristal. niet dat we weten waarover hij precies schrijft. maar het zonder betekenis zijn is goed te volgen. tiefenthal is dada".
Marc Tiefenthal is een eigengereide, bijwijlen cryptische en vaak cyclische dichter. Daarnaast vertaalt hij dat het een lieve lust is. Zo vertaalt hij zijn eigen gedichten maar ook die van anderen. En romans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *