Categorieën
erger

Beter dan god, en bovenal efficiënter

Een herinnering dat onze theatrale en muzikale opvoering « Beter dan god, en bovenal efficiënter » volgende week zaterdag 1 juni zal doorgaan bij Amar & Hôtes in Sambreville. De deuren gaan open omstreeks 19u, de concerten en performances beginnen om 20u.

Wichard Ragner en Ottist(F)reddy hebben een hele lijst aan muzikanten uitgenodigd. Onder hen: Frederik Heuvinck (oa King Dalton), Jong Oisif, Tina, Dan Decalut, Warre Fungus (Fuji), Pierre Allard, Raimond…

Het gaat om een muzikale en scenografische adaptatie van de gedichtenbundel « Echte mannen gedenken alleen zichzelf » van Wichard Ragner. Het openingsgedicht « Beter dan god, en bovenal efficiënter » is tevens de titel van dit geluidsavontuur.

Amar Azzaz zal de BBQ en de bar verzorgen met lokale en minder lokale specialiteiten.

De Antwerpse uitgeverij Da Dist tapes zal een aantal gedichten ook op audio-cassete uitbrengen (al dan niet als een loop) en er zijn ook concrete plannen om er een heuse elpee van te maken. De releasedata omstreeks oktober 2019.

Tijdens de zomermaanden zal Ottist(F)reddy te zien zijn op verschillende festivals. Meer op de sociale media. En Wichard Ragner staat oa in juli op het podium in Sète (F) en op radio Grenouille in Marseille. Voor uur en data… eveneens sociale media.

Tot slot geef ik ook nog even mee dat de tentoonstelling « A question of place » aanstaande zondag 26 mei zijn finissage kent op het Eilandje in Herentals en dat er een nieuwe tentoonstelling gepland staat in oktober in Molenbeek.

Amar & Hôtes, 34 rue de l’Abattoir, 5060 Sambreville info: 0032471442837

Door Fred Michiels

Dit zeldzame trio met één hoofd, opgericht in 2016 door Fred Michiels, in een variabele geometrie (Fred Michiels, Ottist(F)reddy en Wichard Ragner kort samengevat W.O.F. voor dit soort van werk tenminste), blijft zichzelf herdefiniëren vanuit de basis: improvisatie, poëzie en geluid. (ik noem dit bewust geen muziek) Actuele kunst is ook nog een optie – of is het een kwaliteit... (daarover mag uzelf beslissen) Onregelmatige structuren en extreme schaafwonden kenmerken zijn “muziek”, waarbij misnoegdheid in balans staat (en nooit getemperd) door een spel van meerdere invloeden met verbluffende precisie die contrasten mogelijk maken en complexe constructies blootleggen. Gewapend met een megafoon met geheugen weven zij hun minimalisme in brute ladingen van geluidsimprovisaties, dove (elektronische) vaste en losse deuntjes en veelzijdige ritmes in een taalkundig internationalisme (Frans, Engels of Nederlands- of alle drie tegelijk). Uiteraard worden deze referenties gebruikt bij het ontwerpen van een uiterst coherente epileptische suite (soms in de buurt van concrete muziek door de aard van het gebruik of eerder misbruik van allerhande studiotechnieken). Komt dat zien! Of veel van hun creaties worden uitgegeven op audio-cassette door het Antwerpse Da Dist Tapes of in bundel door The Office of Useless Art (OoUA) uit Charleroi of na de zomer ook op plaat (heuse vinyl). Volg ons op de sociale media voor de updates. Let wel tijdens optredens en/of concerten wordt dit trio bijgestaan door echte muzikanten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *